Tablet

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny
Naklejki: 7

Re: Tablet

Post autor: AdamMag »

Moim zdaniem ludzie za bardzo podniecają się tym całym Applem. Ja nie bardzo chciałbym mieć taki jabłkowy sprzęt, zdecydowanie wole serie Galaxy od Samsunga.
Obrazek
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Post autor: Rdusiu25 »

Czy ja powiedziałem, że się tym podniecam ? Jednak, równierz rozmyślam właśnie nad Galaxy.
takijeden
Norman

Post autor: takijeden »

Chociaż są kształcące gry na tablety. Choćby "Word Hex" Very Nice Studio.
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.
Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.

Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy).
http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... =23&t=7922
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Post autor: Kacper98 »

Ja tableta nie mam. Nie za bardzo też chcę go mieć. Jak dla mnie jest to mi niepotrzebne.
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
takijeden
Norman

Post autor: takijeden »

Rdusiu25 pisze:Może nie które dzieci uważają właśnie, że tablet służy tylko do grania i przeglądania internetu. Lecz mi się wydaje takijeden, że nie jesteś taki. Lecz jeśli nawet post AdamMaga cię nie skłonił do nie marudzenia o tebletach to sorry.
Dobrze, nie będę marudził. Po prostu jak zobaczyłem ten temat to pomyślałem, że założył go ktoś kto chce się pochwalić kolejnym sprzętem do grania w jakieś głupie gierki. Czasami mnie tak nachodzi. Przepraszam.
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.
Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.

Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy).
http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... =23&t=7922
Spoiler:
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Post autor: Rdusiu25 »

@up

Mi się wydaje, że i tak tak jest.

@topic

Byłem wczoraj w Media Expert i zainteresował mnie tablet Galaxy Tab 10.1, i mam pytanie do was(najbardziej do AdamMaga), czy warto go kupić ?
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny

Moim zdaniem to najlepszy tablet z Androidem, którym warto się interesować.
To jednak moje zdanie :P
Ale jeśli ktoś chce mieć tablet "ekstremalnie praktyczny" to polecam także te z Windows 8.
Wszystko co możesz robić na notebooku możesz także robić na tablecie z Windows 8.
Można do tego podłączyć klawiaturkę i myszkę i może być bosko :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Ja mam tablet Samsung Galaxy Tab 2 7.0.
Właściwie mam na nim tylko dwie gry: Reksio i Miasto Sekretów(Polska wersja) i Bad Pigges.
Ja głównie korzystam z Internetu, ale na tablecie można właściwie robić wszystko(np. robić prezentacje; ja mam wgrany odpowiednik Microsoft office).
Co do W8, to sądzę, że jednak lepiej po prostu kupić laptopa. Chociaż...
Android chyba na tableta jest lepszy(szczególnie jeśli chodzi o aplikacje).
Dlatego też polecam tablety, gdyż nie są tylko do grania, ale można z nich zrobić wiele pożytecznych rzeczy :D
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny

Hymn... Odpowiednik Offica... powiedział bym mierna podróbka. To jednak nie to samo i funkcji ma nie wiele...
W Windows 8 masz wszystkie. Ale faktycznie Android jest lepszy dzięki swojemu sklepowi z aplikacjami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

AdamMag pisze:Hymn... Odpowiednik Offica... powiedział bym mierna podróbka. To jednak nie to samo i funkcji ma nie wiele...
W Windows 8 masz wszystkie. Ale faktycznie Android jest lepszy dzięki swojemu sklepowi z aplikacjami.
Chodzi ci o Polaris Office? Bo w sklepie Play ma ocenę 4.5. Nie ma chyba lepszego office na Androida... No w sumie daleko mu choćby do openoffice.org czy libreoffice na Windowsa, ale nie jest aż taki zły :wink:
Większość form robi gry na Androida/Ipada. To się zmieni. Na razie jednak tabletami rządzi Google :twisted:
Samsung Galaxy Tab 2 7.0
dwa aparaty (po co to?)
ładowarka sieciowa (oczywiście kiedy kupiłem wejście samochodowe, zauważyłem napis:wyjątki: Samsung Galaxy Tab
Polaris Office w zestawie (i tak darmowe)
Kiedy ma się futerał, to można pisać (tak jak ten post)
Bluetooth, wi-fi.
Jak pobiorę Skype to może będzie dobrze.
Awatar użytkownika
Traktor
Cesarz Śmietnika

Post autor: Traktor »

w cenie tableta mogę mieć laptopa z dwukrotnie lepszymi specami

a od gier są konsole przenośne. chyba że mówiąc o grze masz na myśli popierdółki na 5 minut
E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Która konsola ma Miasto SeKretów? ! I to w sumie z a 24 złote? Bo w Androidzie masz pierwszy epizod darmowy!
Awatar użytkownika
Traktor
Cesarz Śmietnika

Który tablet ma starą serię? Tak to można by się w kółko użerać.
E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Traktor pisze:Który tablet ma starą serię? Tak to można by się w kółko użerać.
http://www.chip.pl/news/sprzet/pamieci- ... trabookach
Przeczytaj całość :wink: Być może gdy tablet ma W8(np. http://www.mediamarkt.pl/tablet-acer-ic ... ,id-686099) można (teoretycznie) odpalić grę z starej serii. Ktoś się podejmie?
Laptop ewoluuje w tableta. Powoli wszyscy chcemy mieć dotykowe ekrany. Można zobaczyć już takie laptopy-tablety(masz klawiaturę i możesz od niej odczepić ekran). Microsoft też to dostrzegł.
Za jakieś pięć lat, nigdzie nie znajdziecie laptopa(znajdźcie teraz PC).
Teraz ścieżki komputera połączyły się z ścieżkami telefonu.
Awatar użytkownika
Traktor
Cesarz Śmietnika

już widzę programistów wklepujących kod na klawiaturze dotykowej
ODPOWIEDZ