SŁUCHAJCIE UWAŻNIE BO NIE BĘDĘ POWTARZAŁ DWA RAZY:
Wszyscy wiemy co się na forum teraz dzieje. Napisałem list do Aidem z prośbą o interwencję. List do Aidem posłałem też kilku użytkownikom z prośbą o poparcie, wysłałem też Grzesiowi jako adminowi i członkowi Moderatorium oraz Szalonemu Kapelusznikowi.
Oto jego treść:
Szanowne AidemMedia!
Jesteście firmą która jest właścicielem Forum Reksia – My jako użytkownicy tego właśnie forum podlegającego Wam chcieliśmy bardzo serdecznie poprosić o przeczytanie poniższego listu.
Na Forum Reksia źle się naprawdę dzieje. Chcieliśmy poprosić o interwencję w tej sprawie. Otóż chcemy aby Nasze Forum było bardziej demokratyczne, aby mogli się w jego sprawie wypowiadać także zwykli użytkownicy. Jest bowiem teraz tak że zwykli użytkownicy nie mają nic do powiedzenia choć to oni przecież tworzą forum. Władzę sprawują moderatorzy i administratorzy na czele których obecnie stoi administrator o nicku – Grześ.
Jest tak a nie inaczej przez co na Naszym Forum tworzy się POLITYKA, którą na co dzień oglądamy w telewizji. Musimy się dowiadywać kto pod kim dołki kopie i komu się udało zamiast zmierzać z forum ku lepszemu i dawnej miłej atmosferze.
Aby nie przedłużać listu przechodzimy do konkretów:
- Chcemy wysłania moderatorów i administratorów na przymusowe urlopy.
- Chcemy znieść Radę mędrców, ale obecnym tam pozostawić jednak niebieskie awatary – za ich zasługi
- Chcemy władzy która będzie z userami a nie przeciw nim
- Chcemy więcej swobody, by userzy mogli ustalić regulamin bo forum jest dla nich nie dla moderatorów
- Chcemy wybrać nowych moderatorów i móc decydować o sprawach forum.
Prośmy o spełnienie naszych próśb. Użytkownicy forum którzy popierają powyższy list prześlą wam taką oto formułkę:
Ja, -nick użytkownika- w pełni popieram prośbę wysłaną już do AidemMedia o zwiększenie praw zwykłych użytkowników na forum i przyłączam się do niej.
JEŚLI POPIERASZ LIST WYŚLIJ TĘ FORMUŁKĘ NA ADRES:
[email protected]
---------------------------------------------------------------------------------
W sprawie Forum i listu odpisał mi Nasz Szalony Kapelusznik:
Szalony Kapelusznik pisze:nie wiem gdzie jest polityka, nie czytam wszystkiego i bywam rzadko na forum.
bez sprawnych modów na forum zrobi się bałagan. demokracja też wymaga struktur. jeżeli źle się dzieje, to może czas zorganizować na forum wybory nowej rady? Wybierzcie spośród siebie np 9 osobowy parlament forum. Parlament niech następnie wybierze adminów i modów.
nie wiem...
i nie liczyłbym na to że aidem nagle zajmie się reorganizacją forum.
I racja, teraz ktoś z Aidem tylko co jakiś czas tu wpadnie i w sumie to nic.
Chciałbym też dodał że ten list wcale nie jest skierowany przeciw Grzesiowi, tylko skierowany na dobro forum. Jednocześnie warte uwagi są słowa Szalonego Kapelusznika. Można by spróbować, choć jak znam Moderatorium...