Otworzyłeś furtkę i wszedłeś do ogrodu. Na huśtawce bujała się kotka.
- Cześć, ładne ptaszki wyczarowałać.- rozpocząłeś rozmowę i właśnie wtedy odleciały.
- Hej, dzięki. W ogóle, kim jesteś? Babolem?- zapytała się Cię.
- Ja, nie ależ skąd!- powiedziałeś z drobnym zdenerwowaniem.
- Przepraszam, ale ale Cię tu nigdy nie widziałam, a innym chłopakom ze wsi te czaru się nie podobają.- odrzekła.
- Ale, ja nie jestem stąd. Nazywam się Kubulus i mieszkam w Magixsie. Jacy inni chłopcy?- zapytałeś.
- Tacy chuligani biegający po wiosce, którzy skończyli tylko Szkołę Magii Podstawowej. Często mi dokuczają. Na szczęście kończę już naukę w tej szkole i niedługo wyjadę do Magixu na studia. Jak tam jest?- zapytała z wielką ciekawością.
- To naprawdę duże, piękne miasto. Całe jest pełne MAGII. A wiesz, że w Magixsie, jak ja chodziłem do Szkoły Magii Podstawowej, to wszyscy uczniowie z mojej klasy dostali się na studia.- powiedziałeś i usłyszałeś, że woła ją mama.
- Muszę już iść...- powiedziała, wstała z huśtawki i ruszyła w kierunku domu.
- Czekaj, powiedz jak masz na imię!- powiedziałeś, gdy właśnie była na schodach tarasu. Odwróciła się, spojrzała na Ciebie i powiedziała:
- Julia.
Wróciłeś do babci. Podziękowała Ci i zajęła się robieniem obiadu i tortu.
- a) Oglądam ogród babci
b) Zwiedzam dom
Bot Botowski- kogut
Wilk poszedł w twoje ślady...
Bot Botowski vs Zły wilk Runda 5__________________________________Statystyka- Zły wilk pisze:Poziom many: 74% ||||||||||
Poziom życia: 60% ||||||||||
Poziom many: 58% ||||||||||
Poziom życia: 89% ||||||||||
ZAKLĘCIA:
- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
- Atak: Sen (-13% many 11% obrażeń)
- Obrona: Budyń (-13% many)
- Zaklęcie: Odnowa many (+8% many)
Donat Wespsiey- słoń
Wszedłeś do karczmy. Opowiedziałeś historię ze staruszką, gdzie dowiedziałeś się, że to była ta z Królowej Śniegu. W karczmie postanowiłeś spędzić noc. W małym pokoiku było ciepło i przytulnie, więc miło spędziłeś burzową noc. Rano zszedłeś na dół na śniadanie. Potem wyruszyłeś dalej zabierając swoje rzeczy. Po długiej, trzydniowej wędrówce zatrzymałeś się w małej wiosce. Było już tylko 10 Bajkowych kilometrów do Góry Lodowej. Niestety musiałeś się zatrzymać i uzupełnić zapasy. Zbliżała się już noc. Stwierdziłeś, że zanim spotkasz się z Chrumburakiem, musisz się dobrze wyspać. Zatrzymałeś się u swojego dalekiego wuja, Archibalda Bajkopisarza. Po kolejnej nocy ruszyłeś znowu i około 12 byłeś przed górą, na którą prowadziły piękne, lecz śliskie schody lodowe. Powoli wszedłeś na nie. Zobaczyłeś piękny ogród. Niestety Królowa Śniegu powiedziała, że jest on u Ali Baby Jagi i zajmuje się reinstalacją Źródła Mocy Czarodziejów. Wreszcie znalazłeś go. Własnymi słowami powiedz po co do niego przyszedłeś.