Uniwersytet Magii

Obrazek
Czy czaru Sen można użyć przed operacją zamiast narkozy? Czy Drób Chaosu odlatuje na zimę? I czy Bobromir zostanie zabity przez orki? Tu rozmawiamy o trzeciej części przygód Reksia."
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Re: Uniwersytet Magii

Post autor: Rdusiu25 »

Flower35 pisze:Też myślałem, że gabinet Snejka znajduje się za drzwiami obrad 7 czarodziejów, albo u Gryfindyka na górze (po prawej). Dopiero później ułożyłem arras i był tam kształt klucza.
Ja też.
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Post autor: Matek »

Może nie widzieliśmy całego Uniwersytetu Magii wewnątrz... ? Przecież w Holu Głównym nad tą rzeźbą z kotem który ma skrzydła mogą być jakieś drzwi... które mogłyby prowadzić do Biblioteki, toalet, klas... Kto wie... mogłyby też się tam znajdować schody na dół lub do góry... :)
Spoiler:
Awatar użytkownika
AdamZet27
Norman

Post autor: AdamZet27 »

Super uniwersytet bo usunęło mi ric :cry:
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

@odkop
Uniwersytet Magii jest ciekawie zaprojektowany. Rzeźby przedstawiają akurat te postacie z RISP i RIU, które najbardziej polubiłem. Muzyczka bardzo klimatyczna. Te witraże i zbroje doskonale pasowały do tego miejsca. Szkoda, że najpewniej nie widzieliśmy wszystkich pomieszczeń. Zawsze mnie ciekawiło, co jest na tym balkoniku z rzeźbą kota ze skrzydłami.
Awatar użytkownika
Kogut.wynalazca
Bywalec Nory

Post autor: Kogut.wynalazca »

Ja na miejscu autorów znacznie powiększyłbym ten zamek. Więcej korytarzy, labiryntów, pokoi, np. żeby gracz musiał się na początku nieźle się naszukać za Gulguldrykiem, a klucz do arrasu Snejka zdobył podczas podróży przez zwariowany labirynt pełny duchów, potworów i innych takich...
Allons-y Alonzo
Awatar użytkownika
Ala Dyn
Roz-kreca się

Post autor: Ala Dyn »

Ja sądzę, że fajnie by było gdyby można było zobaczyć drugie piętro gabinetu Gulguldryka oprócz tego jakaś biblioteka i żeby zamiast żab byli prawdziwi uczniowie magii, z którymi można by np. pogadać. jakiś labirynt i księga z dodatkowymi czarami.
więcej korytarzy , które stworzyłyby labirynt i trzeba by było zgadnąć jakim korytarzem pójść. Fajna byłaby też jakaś wysoka wieża, ogród i czarodziejskie artefakty

. Avatar wykonany przez Kretesa102
Awatar użytkownika
Ala Dyn
Roz-kreca się

Post autor: Ala Dyn »

Api to fajny pomysł. Sądzę że mogłyby się tam znajdować fajne rzeczy, a kot ze skrzydłami może jest kotem z krainy czarów. Przecierz w trakcie gry nie spotkaliśmy kotów. Może wszystkie tamtejsze koty mają skrzydła. Ciekawe też czy nauczyciele mają jakieś własne pokoje.Takie sypialnie. Może to jest w niepoznanych pomieszczeniach. Przecież Burektor nie spał by na fotelu. Możliwe, że to w tych pokojach jest biblioteka, a może składzik na latające miotły

. Avatar wykonany przez Kretesa102
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Według mnie Waldi, Barandalf i Chrumburak byli tak oddaleni od Uniwersytetu Magii, ponieważ byli w pewnym sensie obrońcami krain w których ,,zamieszkiwali'', np. Waldi był obrońcą lodowych krain, ponieważ był do tego przystosowany naturalnie, Barandalf był obrońcą Bobroru(tu akurat nie wiem dlaczego), a Chrumburak był obrońcą Krainy Bajek(tu również nie wiem dlaczego). No i został jeszcze jeden czarodziej, który mieszkał daleko od Uniwersytetu Magii- Spielmauster. Tu akurat wydaję mi się, że mieszkał w takiej jakby ,,samotni'', gdzie spokojnie mógł tworzyć swoje nowe wynalazki.
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Tak, to na pewno był test. Chrumburak jest opiekunem krainy bajek, bo jest parodią bajki o trzech świnkach (mieszka w murowanym domku, a na widok domku Kretes powiedział "Ale przynajmniej murowany - Smok nie stopi, wilk nie zdmuchnie"). Barandalf pewnie pasuje do swojej krainy tylko ze względu na parodie.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Ja jednak myślę, że to nie tylko test. Wydaje mi się, że taki mors jednak musi żyć w mroźnym klimacie i po prostu nie wytrzymał, by UM.
ODPOWIEDZ