Uwaga:
V- Maj
|V- Kwiecień
specjalnie robię krótsze aby było więcej rozdziałów....kondi pisze:Fajne, ale postaraj się robić mniej błędów i rób dłuższe.Popatrz na moje:
Rozdzial XI pt: „Balrog”.
...Ale jak wrócimy na podwórko?Zapytał Kretes.Chwilkę...wiem!Z kieszeni Tomka wypadła różdżka i księga zaklęć.Mogę wyczarować portal.Zobaczmy do księgi...mam!”Weź tę różdżkę czarodziejską i wypowiec zgodnie imię.Ktoś kto widział magie wiejską niech nie miesza lepiej z miejską!”PUFF!Udało się Reksiu,portal się otworzył!Wskakujmy Kretesie.Po kilku minutach szalonych wygibasów w wirze,Reksio i Kretes wrócili na podwórko.Rekiu,Kretesie!Witajcie!Nasi bohaterowie się przywitali i opowiedzieli ich historię.Cudowne przygody!Rzekł Kornelek, a ty Reksiu połóż się w budzie, dobrze ci to zrobi!Masz rację Kornelku, prześpię się i przywitam z Kari..Hmm, więc musicie pokonaćTwarloga?(Zamiast Balroga, lepiej brzmi.)Tak kogucie, pomożesz zbudować nam broń do odparcia Twarloga?Oczywiście!Nowe wyzwanie, więc dajcie mi godzinke...
2 GODZINY PÓŹNIEJ
Jasne, godzinke...minęły już dwie!Zdenerwował się Kretes.Kretesie!Codź do warsztatu, bo skokokokończyłem, projekt jest gotowy!
No, piękny ale gdzie znajdę te rzeczy?Hmm...nie wiem, ale możesz spytać Kokokokornelka!Odpowiedział kogut wynalazca, który był bardzo zaciekawiony jak wygląda Twarlog.Kretes poszedł szukać więc części potrzebnych do budowy pojazdu.Najpierw metalowe zębatki, potem gumy, grabie, widły, oczywiście dizel i najważniejsze:linka nor...nor...no jakaśtam.Pójdżmy pod kurniki...o, dizel!Wskakuj do kieszeni!Teraz nad staw...jakie ładne grabię i widły, do kieszeni oczywiście.A gdzie są gumy?Spytam Kornelka.Gdzie są gumy?Och i jeszcze zębatki?Hmm, zębatki można rozmontować z zegara koguta, gumy...pamiętam!Są u mnie w sypialni.
MINĘŁO 10 MIN
No, wszystko mam!Teraz zabiaram się za budowę.Tam stuknąć tu dokręcić...gotowe!Udało ci się Kretesie, brawo.Ach gdybym ja miał taką broń, wystrzelał bym wszstkie jajfajghtery i rządziłbym Kurakisem!Kornelek, nawet o tym nie myśl!Odparł Kretes.
Piękna maszyna.
Wieczorem, o godzinie 22.00, stało się!Rekiu Twarlog leci!Trzeba siadać do broni!Dalej Kretesie!Steruj wyżutnią!Krzyczał Kornelek patrząc w niebo.Już!Odpowiedział Kretes, gotowy do ataku.Kręć kołowrotkiem dizel!Naciągaj gumy!
BAMM!TRACHH!BUMM!
Uff, udało się!Uratowaliśmy świat!Pokonałem go!Uciekł!Wykrzykiwał na cały głos Kretes.
Na cześć Kretesa HURRA!HURRA!HURRA, HURRA, HURRA!Wykrzykiwali bohaterowie na cześć Kretesa, podżucając go do góry.Nagle uradowanie wszystkich bohaterow przerwało...
C.D.N.
CO PRZERWAŁO RADOŚĆ BOHATERÓW?
CZY REKSIOWI WYZDROWIEJE ŁAPA?
CZY TWARLOG POWRÓCI?
I CO BĘDZIE DALEJ?
_________________________________________________________-
Odpowiedzi na pytania w rodziale XII pt: „Przaznaczenie”.
A ja pisze 2 miesiące i mam 20 roździałów średnich! Hehekondi pisze:Ta... minęły dwa miesiące, a ty masz 5 rozdziałów krótkich.Ja piszę trzy miesiące i mam 12 długich rozdziałów!
Oto kolejny rozdziałDizel pisze:A ja pisze 2 miesiące i mam 20 roździałów średnich! Hehekondi pisze:Ta... minęły dwa miesiące, a ty masz 5 rozdziałów krótkich.Ja piszę trzy miesiące i mam 12 długich rozdziałów!![]()
Cudowne! Kiedy następny odcink?